Skip to main content

Workshop Welkom Kind

De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, mede-opvoeders, kinderen, jongeren en professionals. Opvoeders en professionals zijn via een enquête gevraagd mee te denken over het thema. Het thema gaat dit jaar over het contact tussen opvoeder en kind, over de verandering in contact tijdens het opgroeien en hoe je kunt meegroeien en blijven leren als opvoeder. Hoe toon je interesse als ouder of opa en oma als kinderen zich anders ontwikkelen dan jij in die tijd?

Workshop Welkom Kind, gastouder, kinderopvangUit de enquête blijkt dat veel opvoeders vragen hebben over de interactie tussen opvoeder en kind. Denk aan vragen over driftbuien of het eetgedrag bij peuters. Of hoe je met een pasgeboren baby communiceert en je signalen kunt herkennen zoals brabbelen en huilen. Maar ook advies over hoe je goed kunt blijven communiceren met je kind(eren) en in gesprek kunt gaan met je (pre)puber(s) over grenzen, homoseksualiteit en seksuele voorlichting.

Omdat de klanten en gastouders van Welkom Kind M&W Brabant deze vragen ook hebben, is er een workshop georganiseerd met als sprekers Wendy Schoenmakers, Esther de Kock en Lotte Rombouts-Lucieer van “Praktijk voor opvoedkundig advies” en “Opvoedcoaching aan huis”. Iedereen is welkom om de workshop bij te wonen. Voorwaarde is wel dat u een ouder of mede-opvoeder bent van een kind in de leeftijd van 0-7 jaar.

De workshop wordt georganiseerd op Woensdag 5 Oktober 2016 vanaf 19.30 tot 21.30

Het adres: MFA De Symfonie, Eilenbergstraat 250 , 5011 EC Tilburg

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Communiceren tussen ouders en hun kinderen
  • Media wijsheid
  • Contact met je kind

Hieronder kunt u zich aanmelden. Schrijf u op tijd in omdat de plekken beperkt zijn.

 


Kinderopvang Welkom Kind Midden & West Brabant biedt kleinschalige en flexibele gastouderopvang waarin het kind centraal staat. Met ons thuis-crèche concept kunnen we een hoge kwaliteit realiseren in de opvang tegen redelijke prijzen. Thuis-crèche leid(st)ers krijgen naast de verplichte opleidingen continu bijscholing op het gebied van pedagogiek en vroeg voorschoolse educatie. Alleen gastouders die voldoen aan de hoge eisen die Welkom Kind stelt en exclusief voor Welkom Kind werken mogen zich thuis-crèche van Welkom Kind noemen. Welkom Kind Midden en West Brabant heeft vestigingen in Tilburg, Waalwijk, Breda, Oosterhout, Etten Leur, Bergen op Zoom, en Roosendaal.

Laat een bericht achter

Chat openen
Welkom bij Welkom Kind M&W Brabant 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!