Skip to main content

jouw naamBinnenkort, half februari start Welkom Kind met een nieuwe Kiki training. De derde training alweer. Nieuw dit jaar is dat deze cursus ook openstaat voor gastouders van andere gastouderbureau’s. De voorbije jaren volgden veel gastouders van Gastouderbureau Welkom Kind Midden en West Brabant deze leuke en interessante opleiding.
Er zijn nog plekken vrij dus er kunnen altijd nog een paar gastouders bij! Je moet wel snel zijn eens de training start kan je niet meer aansluiten. Je moet namelijk alle bijeenkomsten bijwonen om je certificaat te kunnen halen! Na het bijwonen en het uitvoeren van de huistaken verdien je een certificaat en wordt je opgenomen in het bestand van Kiki gediplomeerde gastouders. Dan kan je dus aan je vraagouders en de rest van de wereld laten zien dat jij gespecialiseerd bent in Kiki.

Data: woensdag avond van 19.30-22.00 uur
17-02, 9-03, 6-04, 11-05, 1-06, 22-06, 13-07, 7-09, 28-09, 19-10
Locatie: Welkom Kind, Aphroditestraat 55, Tilburg

Kosten:
€ 395.- (inclusief certificaat, theorieboek KIKI Kansen in kinderen, werkboek KIKI, kindvolgsysteem)*
Gastouders die al via Welkom Kind kinderen opvangen betalen slechts €135,-*
Thuis Crèches kosten worden volledig vergoed door Welkom Kind dus €0,- (voorwaarde behalen van de certificaat)*

*Alleen deelnemers met een KIKI abonnement kunnen deelnemen aan de training
*Betalen in termijnen is mogelijk zonder extra kosten
*Fiscale mogelijkheden, in veel gevallen betaalt de fiscus mee aan de opleiding

Maar wat is Kiki nu?

Kiki (kansen in kinderen) is een VVE training, een VEELZIJDIGE voorschoolse training. Veelzijdig i.p.v vroeg voorschoolse training. Omdat Kiki er namelijk is voor elk kind! Niet enkel voor de kindjes met een (ontwikkelings-) achterstand. Er is de laatste tijd in het nieuws het een en ander verschenen over het feit dat VVE geen nut zou hebben. Uit ervaring kan ik zeggen dat Kiki wel werkt. Het spreekt de kinderen aan, de kinderen leren vaardigheden uit de verschillende thema’s die Kiki aanbiedt. Natuurlijk met de juiste begeleiding van de gastouder. En daar komt dus de training om het hoekje kijken. De training duurt 1 jaar (februari tot november) en er zijn 10 bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden er verschillende onderwerpen besproken. Je kijkt, samen met collega gastouders naar jezelf, je ontwikkelt en (her)ontdekt jezelf. Vanuit dit startpunt wordt je je ook bewuster van wat je nu een hele dag met kinderen doet, want we zijn allemaal al vaak bezig met de ontwikkeling van kinderen maar zijn we ons er vaak niet van bewust. Deze bewustwording leer je tijdens de Kiki training. Je krijgt, doorheen de verschillende onderwerpen steeds meer inzichten in jezelf, je opvang en vooral, de opvangkinderen. Er komen onderwerpen aan bod zoals kansen grijpen en creëren waarin je bv leert om ook van het opruimen een leuke activiteit te maken, je leert hoe je meer kan halen uit je opvangdag, hoe je omgaat met jezelf en anderen, hoe een kind (en jij ook) al op zeer jonge leeftijd bezig is met ontluikend rekenen (dat klinkt moeilijker dan het eigenlijk is!) en logisch denken. Je leert hoe je op een net iets andere manier kan voorlezen en nog veel meer. Daarnaast krijg je vanuit Kiki 13 keer een leuk thema toegestuurd waarmee je, samen met de kinderen aan de slag kan. En het allerleukste, Kiki bestaat echt! Ja, in de vorm van een leuke teddybeer komt Kiki bij jou in huis wonen en wordt hij een onderdeel van je gezin en opvang. De kinderen kunnen bij Kiki al hun geheimpjes kwijt, hun verdrietjes, of hun boosheid. Kiki gaat met de kinderen op avontuur en onderzoek uit. Kortom Kiki is een echt persoontje en als je wil, kan Kiki zelfs gaan logeren bij de kinderen thuis.

Samengevat: de training Kiki is echt de moeite waard! Zowel voor de beginnend gastouder, zij krijgt handvatten aangereikt om haar opvang goed uit te bouwen, als voor de meer ervaren gastouder, zij gaat kritisch naar zowel zichzelf als haar opvang en de kinderen in haar opvang kijken. Alle gastouders zullen tijdens de opleiding zichzelf ontwikkelen en tips en trucs krijgen om kinderen te stimuleren zich te ontwikkelen. En daarnaast is het gewoon heel erg leuk om ervaringen met andere gastouders te delen want als gastouder heb je namelijk geen directe collega’s. (Geschreven door “oude” Kiki cursist Myriam Jansen)

Ik wacht op jouw inschrijving! a.peeters@welkomkindmwbrabant.nl
Wil je iets meer over Kiki weten? Bezoek Kiki site

Laat een bericht achter

Chat openen
Welkom bij Welkom Kind M&W Brabant 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!