Skip to main content

Welkom Kind Tilburg zorgt al jaren voor een prettige en veilige opvang en dit jaar willen wij iets extra’s gaan doen voor uw kinderen. Veel beweging is goed voor een gezonde ontwikkeling van uw kind en daar dragen we graag een steentje aan bij. We gaan dit doen onder de noemer “Kidzzz on the move“. Het eerste evenement die we hiervoor organiseren is een introductiedag met de tennis sport in samenwerking met tennisvereniging Heyhoef en tennisschool Lindenbergh.

Waarom Tennis.

Tennis is de tweede sport van ons land. Ruim 700.000 Nederlanders staan regelmatig op de tennisbaan. En dat is niet zo gek want iedereen kan leren tennissen, de sport is flexibel in te passen in je leven, goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden.

Iedereen kan het leren

Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan. Er zijn competities en toernooien voor alle niveaus en het is voor alle leeftijden.

Flexibel

Zeven dagen per week op de baan of één keer? Overdag of ’s avonds? Competitie spelen of recreatief tennissen? Het kan allemaal!

Gezondheid

Onderzoek van de International Tennis Federation (ITF) in samenwerking met de KNLTB wijst uit dat in vergelijking met normaal actieve mensen, tennissers:

  • slanker zijn
  • meer uithoudingsvermogen hebben (en daardoor minder risico lopen op hart- en vaatziekten)
  • meer ‘goede’ cholestorol (HDL) hebben
  • sterkere botten en spieren hebben
  • een betere conditie hebben

Lifetime sport

Tennis is een sport voor jong en oud. Sporten is vooral gezond als je het je hele leven blijft doen. Nu leren tennissen, daar heb je dus de rest van je leven plezier van!

Gezellig

Naast gezondheid is natuurlijk ook gezelligheid belangrijk.

Wat gaan we doen.

Onder begeleiding van professionele tennisleraren kan uw kind kennismaken met de tennis sport. Hiervoor heeft de tennisschool Lindenbergh een heel programma ontwikkeld om kennis te maken met alle basis technieken. Naast het leren van tennis wordt het natuurlijk ook een leuke dag voor zowel jong en oud. U kunt op het gezellige terras van de tennisvereniging alle vorderingen van uw kind volgen.

Wanneer

De introductiedag is gepland na de grote vakantie op zondag 19 September vanaf 11.00, en duurt ca. 1,5 uur. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan er nog een tweede sessie ingepland worden vanaf 13.00

Voor wie

Voor alle kinderen van vraagouders én gastouders van Welkom kind Tilburg in de leeftijd 6 tot en met 12. Als uw kind een vriendje of vriendin heeft die ook graag mee wilt dan is dat geen probleem.

Wat heb je nodig

Kinderen hebben alleen sportkleding en een goed humeur nodig. Er wordt gezorgd voor tennisrackets en tennisballen.

Wat kost het

Het inschrijfgeld bedraagt slechts €5 en hiervoor krijg je twee consumpties (fris of koffie) en een broodje voor de nodige energie.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd stuur dan een e-mail naar info@WelkomKindTilburg.nl, met als onderwerp “Kidzzz on the move“. Vermeld je naam, de namen van de kinderen die willen deelnemen en hun leeftijd.

Dus

Meld je snel aan want de plekken zijn beperkt.

Laat een bericht achter

Chat openen
Welkom bij Welkom Kind M&W Brabant 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!