Skip to main content

Het ministerie van Sociale Zaken laat in een brief weten dat de maximaal subsidiabele uurtarieven voor 2014 definitief zijn vastgesteld op € 5,37 voor de gastouderopvang. Tijdens Prinsjesdag werd bekend dat de uurprijzen voor 2014 worden geïndexeerd.
Het is van belang dat u het nieuwe uurtarief voor 2014 doorgeven aan de Belastingdienst. Veel ouders denken dat het geen zin heeft omdat het uurtarief toch al boven de maximum uurprijs ligt. Het doorgeven van een verhoging heeft echter wel zin omdat door de indexatie de te vergoeden uurprijs hoger wordt dan het uurbedrag dat ouders eerder aan de Belastingdienst hebben doorgegeven. Ouders die willen weten hoeveel de overheid in 2014 betalen aan kinderopvang kunnen hier de kinderopvangtoeslagtabel 2014 bekijken.
Toeslag aanvragen
Vanaf 1 januari 2014 kunnen ouders alleen nog kinderopvangtoeslag aanvragen voor dezelfde maand en voor de drie maanden ervoor. Deze maatregel zou eigenlijk dit jaar al ingaan, maar werd door de minister teruggedraaid toen bleek dat ouders niet op de hoogte waren van deze wijziging.

Bron: Kinderopvang totaal

Laat een bericht achter

Chat openen
Welkom bij Welkom Kind M&W Brabant 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!