Skip to main content

Ondertussen zijn we al een dikke week bezig met het thema magie. De kinderen kijken hun ogen uit bij alle trucjes en experimenten die we doen. Zo maakten we al een lavalamp, ontdekten we dat we allemaal kunnen toveren en zien we hoe water en bloemen kunnen verkleuren door crepepapier toe te voegen. Maar het allermooiste blijft toch hun verwondering bij de doorgesneden banaan in schil. Hoe vaak ik dat ook doe, ze blijven even verbaasd. Kiki, net 7, is zelfs heel boos wanneer het haar op school niet lukt om de banaan in stukjes te hakken in de schil terwijl “ik toch de allerjuiste toverspreuk gebruik, mama”

Het trucje is erg simpel, maar dat vertel ik de kinderen nog even niet.  Maar jullie wel! Dit wordt dus ons publiek, openbaar geheim.

De voorbereiding.

Men heeft nodig: een paar bananen, niet al te rijp, maar zeker ook niet te rijp. 1 naald of tandenstoker. En vooral, een rustig plekje waar je niet gestoord wordt door een kind.

Met de tandenstoker of de naald prik je in de schil en ‘snij’ je 1 banaan in stukjes zonder dat je de banaan uit de schil haalt. Op bijna elke banaan is wel een bruin vlekje op de schil te vinden, als je daarin prikt dan valt het helemaal niet. Probeer om alle gaatjes langs dezelfde kant te prikken zodat je die kant niet aan de kinderen laat zien bij het openen van de banaan.

De truc!

Je roept de kinderen bij je en vertelt hen dat je kan toveren, je zorgt natuurlijk voor de juiste atributen en je mag gerust overdrijven in je gebaren, je houding…misschien heb je wel ergens een cape liggen die je aan kan doen zodat je een echte tovenaar wordt.  Je toont de kinderen een niet doorgesneden banaan en vraagt hoe de banaan in de schil eruit ziet. Even bespreken en dan laat je het zien. De banaan zit in 1 stuk in de schil. Dat is ook erg normaal. Je breekt of snijdt de banaan in stukjes en geeft elk kind een stukje. Zo gaat het normaal. Maar dan…..vertel je hen dat je de banaan ook in stukjes in de schil kan toveren. Je neemt de, vooral doorgesneden banaan,  zegt een toverspreuk (met de nodige show en bravoure!) en opent met zo mogelijk nog meer schow de banaan. Probeer op dat moment niet naar de banaan te kijken maar naar de gezichtjes van de kinderen. Dit zijn goddelijk!

Je kan hierop ook variëren door de toverspreuk niet te laten werken als je hem zelf uitspreekt, dan doe je gewoon een niet doorgesneden banaan open. Wanneer de kinderen samen de toverspreuk zeggen (met de nodige show) lukt het wel en zit de banaan wel doorgesneden in de schil.

Veel succes en vooral veel plezier!

Myriam

Klik hier voor een instructie film  Goocheltruc met banaan

 Goocheltruc met banaan, toveren, kinderopvang, Welkom Kind

Laat een bericht achter

Chat openen
Welkom bij Welkom Kind M&W Brabant 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!