Skip to main content

Voor wie is er noodopvang voor mij beschikbaar?
1. kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep;
2. kinderen voor wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig hebben (denk aan: situaties die vallen in de meldcode, zieke (alleenstaande) ouders die geen zorg kunnen dragen en andere zorgelijke situaties die ontstaan wanneer er geen opvang mogelijk is).
Bespreek uw vraag hierover met uw gastouder. Zij kent de situatie van uw gezin /het kind het beste en zal aangeven wat de mogelijkheden zijn.
Gebruik maken van de noodopvang kan voor de afgesproken uren op contract, heeft u meer uren opvang nodig, dan kunt u dit met de gastouder bespreken. Deze uren worden dan door de gastouder als meeruren gerekend en worden nu WEL meegerekend op uw factuur.

Hoe moet ik bij de gastouder duidelijk maken dat ik of mijn partner deel uitmaakt van de cruciale beroepsgroepen? Dit kunt u aangeven bij uw gastouder. U hoeft dit niet aan te tonen door een verklaring van uw werkgever. We vertrouwen erop dat in deze uitzonderlijke tijd alleen ouders die werkzaam zijn in een cruciale beroepsgroep een beroep doen op de noodopvang, ook om het systeem niet te veel te belasten. Wanneer uw gastouder aangeeft dat u welkom bent in de opvang, hoeft u dit NIET nog eens met ons te overleggen.

Mijn kind maakt gebruikt van BSO opvang, kan hij/zij naar de gastouder? In de vakanties en buiten schooltijden, kan uw kind gebruik maken van de opvang bij de gastouder. De dagen dat uw kind normaal naar school zou gaan, kan hij/ zij gebruik maken van de opvang bij de school. Bespreek uw situatie met uw gastouder, wanneer u uw kind graag naar haar brengt. Zij zal kijken naar de mogelijkheden.

Echte NOOD-opvang wordt via gemeente geregeld en u moeten hiervoor een speciaal formulier bij de GO overleggen.

Betalingen: Betaal de gehele factuur voor opvang zoals u dat altijd doet. Uw gastouder zal ten alle tijden uw contracturen in rekening brengen ( meeruren worden ook gefactureerd). U heeft dan recht op een tegemoetkoming in de kosten van de eigen bijdrage 100% tot 6,27 en u behoudt uw plek bij de gastouder, wanneer de opvang weer open gaat.
Wij snappen dat het van iedereen weer een hoop aanpassing vraagt. Wel zijn we ervan overtuigd dat we het ook deze keer weer samen gaan redden.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie stuur mail naar info@welkomkindmwbrabant.nl
Klik op meer info

Laat een bericht achter

Chat openen
Welkom bij Welkom Kind M&W Brabant 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!