Skip to main content

Zoals de titel al zegt heeft Welkom Kind Midden en West Brabant een ander onderkomen gevonden. Het werd dan ook wel erg krap in de omgebouwde garage van waaruit Welkom Kind tot op heden werd geleid. De 4 dames en 1 heer zaten net niet op elkaars schoot, maar erg veel bewegingsruimte was er niet meer.

Dit geeft natuurlijk weer hoe hard Welkom Kind gegroeid is de laatste jaren, er zijn veel gastouders aangesloten en natuurlijk ook erg veel vraagouders. Anders zou Welkom Kind niet kunnen blijven bestaan. Welkom Kind is een gastouderbureau met gevoel, dat zeg ik als aangesloten gastouder, maar ook mijn vraagouders zijn erg tevreden van Welkom Kind. De medewerkers zorgen dat elk kind op de juiste plek terecht komt. Een plekje bij een lieve gastouder naargelang de wensen van de vraagouders. De ene vraagouder wil een rustige gastouder, de andere vraagouder wil graag een erg actieve gastouder, nog iemand anders wil graag dat zijn of haar kinderen terecht komen bij een creatieve gastouder en sommige ouders willen liefst een combinatie van dit alles. Het lijkt me dan ook niet altijd een gemakkelijke opdracht om de vraagouders aan een gastouder naar hun wensen te koppelen. Toch lukt het Welkom Kind steeds weer om een goede koppeling te realiseren. De kinderen zijn gelukkig bij de gastouder en dan zijn de vraagouders ook gelukkig. Gelukkige, tevreden kinderen zorgen voor gelukkige, tevreden ouders. En loopt het toch eens ergens mis, dan staat Welkom Kind ook weer klaar om een oplossing te bedenken. Welkom Kind respecteert de eigenheid van zowel de gastouders, de vraagouders en de kinderen.

Daarnaast zorgt Welkom Kind voor de educatie van de aangesloten gastouders. Dit jaar loopt er een KIKI cursus die erg interessant is. Elke maand (behalve tijdens de zomerperiode) komt er een nieuw onderwerp aan bod. Zodoende kan iedere gastouder die ervoor gekozen heeft om de cursus te volgen op het einde van het jaar haar getuigschrift halen. Dit getuigschrift geeft aan dat de gastouder professioneel geschoold is. Dat is toch niet onbelangrijk om weten als vraagouder. Je wil natuurlijk wel je kind met een gerust gevoel achterlaten bij iemand die ‘verstand van zaken’ heeft. Iemand die niet alleen gewoon op de kinderen past terwijl de ouders werkt, hen wat te eten geeft en verschoond als het nodig is. Dan kan je net zo goed een babysit nemen. Vraagouders willen steeds meer dat de kinderen ook iets leren tijdens de opvang bij de gastouder. Natuurlijk is een gastouder geen kinderdagverblijf of een school, maar het is wel fijn dat de kinderen iets kunnen leren of uitgedaagd worden door activiteiten die de gastouder bedenkt en samen met de kinderen doet. Welkom Kind begeleidt de gastouder om een goed evenwicht te vinden tussen het huiselijke karakter van gastouderopvang en de pedagogische kennis en activiteiten die vraagouders steeds belangrijker vinden.

Welkom Kind staat vraag- en gastouders bij met raad en daad als er kleine en grotere problemen zijn. Als een kindje bv heel erg veel heimwee heeft geeft Welkom kind tips om het kindje te laten wennen. Of als het ergens bij een gastouder eventjes niet zo goed loopt tijdens vb de maaltijden staat Welkom Kind klaar om de gastouder te helpen. Een medewerkster van Welkom Kind komt dan vaak even kijken om zich een goed beeld te kunnen scheppen over waar het nu net mis gaat. Ook met vragen over de ontwikkeling van een kindje kunnen we als gastouders altijd terecht bij een medewerker van Welkom Kind.

De jaarlijkse risico inventarisatie en evaluatie van de gastouder zijn ook vaste onderdelen bij Welkom Kind. Elke gastouder wordt jaarlijks bezocht voor een risico inventarisatie. Zo bent u als vraagouder er ook zeker van dat het huis van de gastouder voldoet aan de wettelijke eisen om kinderen op te vangen. En de evaluatie is telkens weer een spannend moment. Tijdens deze evaluatie krijgt de gastouder namelijk ook de eventuele opmerkingen en tips van de vraagouders te horen. Dat is spannend, maar ook erg leerrijk. Zo kunnen gastouder hun opvang nog beter afstemmen op de gastkindjes die bij hen in huis komen. En dat is dan natuurlijk weer erg fijn voor de kindjes en hun ouders!

Welkom Kind is een gastouderbureau met oog voor elk kind, elke vraagouder en elke gastouder!

Myriam

Meer lezen? http://myriamjansen.wordpress.com/

Laat een bericht achter

Chat openen
Welkom bij Welkom Kind M&W Brabant 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!