Skip to main content

Wij helpen u graag verder…..

Heeft u vragen over gastouderopvang of staat u voor een uitdaging? Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijke ondersteuning en advies.

FAQ: Ouders

Wat zijn de kosten van de gastouderopvang bij Welkom Kind?

Bij Welkom Kind, betaalt u een vast uurtarief. Wij brengen geen aparte bureaukosten in rekening. Ons all-in uurtarief, biedt voordelen voor de kinderopvangtoeslag: het vaste tarief vereenvoudigt de aanvraag en voorkomt onverwachte terugvorderingen. Ouders met een klein budget (jaarinkomen van ongeveer €25.000) kunnen al vanaf €0,30 per uur bij ons terecht bij een contract van 130 uur. Neem contact met ons op voor een speciaal voor u op maat gemaakte offerte.

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag?

Ja, onze consulenten staan klaar om u te helpen met de aanvraag van kinderopvangtoeslag. U kunt altijd contact met ons opnemen voor ondersteuning in dit proces.

Wat moet ik doen als mijn gastouder op vakantie gaat of ziek is?

Indien uw reguliere gastouderopvang tijdelijk niet beschikbaar is door vakantie of ziekte van de gastouder, biedt Welkom Kind vervangende opvangmogelijkheden. Om gebruik te maken van deze service, vragen wij u het Vervangingsformulier in te vullen en aan ons door te geven.

Kan ik bij Welkom Kind terecht voor incidentele opvang?

Absoluut, Welkom Kind biedt ook mogelijkheden voor incidentele opvang. Dit kan variëren van vakantieopvang tot af en toe opvang onder een ‘0 uren contract’. Deze service is ook beschikbaar als u normaal gesproken gebruikmaakt van een andere kinderopvangorganisatie, maar uw eigen gastouder tijdelijk niet beschikbaar is. Voor het regelen van incidentele opvang vragen wij u om ons aanmeldingsformulier in te vullen. Na ontvangst nemen wij contact met u op om uw specifieke situatie en behoeften te bespreken en de beste opvangoplossing te bieden.

Hoe kan ik mijn opvang opzeggen of wijzigen bij Welkom Kind?

Het opzeggen of wijzigen van uw opvang bij Welkom Kind is eenvoudig en kan op twee manieren. U kunt dit regelen door ons contactformulier op de website in te vullen, of door direct een e-mail te sturen naar info@welkomkind.nl Houd er rekening mee dat voor zowel opzegging als wijziging een opzegtermijn van één maand geldt.

FAQ: Gastouders

Kan ik me aanmelden als gastouder bij Welkom Kind zonder het juiste diploma?

Ja, bij Welkom Kind kunt u zich zeker aanmelden als gastouder, zelfs als u nog niet over het benodigde diploma beschikt. Het belangrijkste voor ons is dat u affiniteit heeft met het werken met kinderen, leergierig bent en een praktische aanpak hanteert. Wij bieden begeleiding en bekostigen uw leertraject, inclusief de benodigde scholing en stage. Dit betekent dat wij u ondersteunen bij het behalen van de kwalificaties die nodig zijn om als professionele gastouder aan de slag te gaan. Ons doel is om gepassioneerde en toegewijde mensen te helpen hun weg te vinden in de kinderopvang en hen te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling.

Hoe kan ik een klant of ouder die rechtstreeks naar mij toe is gekomen aanmelden bij Welkom Kind?

Bij Welkom Kind waarderen we je initiatief en inzet enorm. Als je een ouder hebt die rechtstreeks naar je toe is gekomen en je wilt deze koppeling officieel maken bij Welkom Kind, kun je dit eenvoudig doen door het invullen van ons ‘Ik heb een klant’-formulier. We zijn altijd enthousiast om nieuwe ‘familieleden’ te verwelkomen. Bovendien, als blijk van waardering voor je loyaliteit, ontvang je van ons een bonus.

Wat is het maximale aantal kinderen dat ik als gastouder tegelijkertijd mag opvangen?

Als gastouder mag je maximaal 6 kinderen tegelijkertijd opvangen. Het is belangrijk op te merken dat dit aantal inclusief je eigen kinderen is, mits zij jonger zijn dan 10 jaar. Binnen deze limiet van 6 kinderen gelden enkele specifieke regels:

  • Er mogen niet meer dan 5 kinderen jonger dan vier jaar in de groep zijn.
  • Van deze kinderen mogen er maximaal 4 jonger dan twee jaar zijn.
  • Daarnaast is het toegestaan om maximaal 2 kinderen die jonger dan één jaar zijn tegelijkertijd op te vangen.

Wat doe ik als ik op vakantie wil of ziek ben?

Als gastouder bij Welkom Kind heb je natuurlijk ook recht op je welverdiende vakantie of moet je soms onvoorziene ziekteperiodes overbruggen. Hier is hoe je dit het beste kunt aanpakken:

Geef je vakantiedagen door aan het begin van het jaar. Zo weten de ouders en Welkom Kind waar ze aan toe zijn.
Laat het minstens een maand van tevoren weten. Dan heeft iedereen genoeg tijd om iets te regelen.
Als ouders vervangende opvang nodig hebben tijdens jouw afwezigheid, verwijs ze dan door naar Welkom Kind of vraag ouders om ‘replacement formulier’ in te vullen.

In Geval van Ziekte:
Als je onverhoopt ziek wordt, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk kenbaar te maken aan zowel de ouders van de opgevangen kinderen als aan Welkom Kind.
Ouders kunnen contact opnemen met Welkom Kind voor het regelen van vervangende opvang tijdens je ziekteperiode.

Alles over VOG & Persoonsregister

Geen zorgen, Welkom Kind helpt je met deze taak. Wij regelen het aanvraagproces van de VOG voor je. Hier is hoe het werkt:

  1. Je schrijft de structureel aanwezige in via ‘Mijn Welkom Kind’ -> ‘Mijn gegevens’ -> ‘Mijn structurele aanwezigen’.
  2. Na de inschrijving van je structurele aanwezige, sturen wij deze persoon een digitale link voor een VOG-aanvraag.
  3. Na ontvangst van de VOG moet de structureel aanwezige zich met zijn/haar DigiD inschrijven in  het Persoonsregister Kinderopvang
  4. Na de inschrijving wordt de structureel aanwezige gekoppeld aan Welkom Kind.

Let op! zonder inschrijving in het Persoonsregister Kinderopvang mag de structureel aanwezige niet in jouw opvang aanwezig zijn.

Richtlijn voor Structurele Aanwezigheid: Iemand is structureel aanwezig als hij of zij minstens één keer in de drie maanden een halfuur op de locatie is. Dit geldt bijvoorbeeld voor stagiaires, vrijwilligers, thuishulpen, kennissen, of iemand die wekelijks tijdens de opvanguren op bezoek komt.

Contactgegevens

info@welkomkind.nl

013 5445 829

06 156 951 34

Aphroditestraat 55
5047 TW Tilburg

Meer informatie of een vraag stellen

"*" geeft vereiste velden aan

Chat openen
Welkom bij Welkom Kind M&W Brabant 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!