Skip to main content

opvoeding-opvoedparty-opvoedcafe-gastouders-ouders-kinderopvang-welkom kindOp 1 maart aanstaande om 19.30 organiseert Welkom Kind Midden en West Brabant een Opvoedcafé. Voor de 2de keer mag elke ouder, opvoeder, gastouder, oma, opa…..aanschuiven voor een gezellige avond vol met tips en trucs om kinderen op te voeden. Deze tips en trucs worden gegeven aan de deelnemers door de deelnemers. Geen ‘deskundige’ die vanop een podium komt vertellen hoe simpel opvoeden wel niet kan zijn als je maar de juiste weg volgt. Kinderen hebben namelijk geen boodschap aan die deskundige en doen gewoon lekker hun ding. Dat maakt opvoeden ook zo uitdagend. Wat voor het ene kind werkt, werkt helemaal niet voor het andere kind. En ELKE opvoeder loopt wel eens tegen een muur aan met een bepaald kind op een bepaald moment. Denk bv aan je 2-jarige die al maanden weigert om aardappelen te eten. Of je 7-jarige die van bedtijd elke avond een uitdaging maakt. Of een peuterdametje dat elke ochtend een strijd maakt van het aankleden omdat ze enkel en alleen haar roze rokje aan wil dat net in de was zit….of…….Het maakt niet uit, alles is bespreekbaar.

Hoe fijn is het dan dat je, zonder veroordeeld of beoordeeld te worden, gewoon kan vertellen waar je momenteel tegenaan loopt met je kind. Misschien komt er wel een tip van een andere deelnemer waar je zelf nog niet aan gedacht hebt maar die je de moeite van het uitproberen waard vind. Jezelf schamen omdat je kind momenteel lastig gedrag vertoont is helemaal niet nodig. Alles kan besproken worden en wanneer de deelnemers zelf geen onderwerpen meer hebben is er een hele stapel kaartjes waarop situaties staan die je kan meemaken met je kind en waarover de groep dan even kan nadenken en discussiëren.  Bovenal staat de opvoedparty garant voor een gezellige avond waarin we elkaar kunnen helpen met het opvoeden van onze (b)engeltjes!

Ben je ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in via deze link Er zijn nog maar een paar plaatsjes vrij dus wacht niet te lang!

Tot dan, Myriam

Laat een bericht achter

Chat openen
Welkom bij Welkom Kind M&W Brabant 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!