Skip to main content

Je kind wil ’s nachts niet slapen. Je zoontje heeft driftbuien. Je kleindochter voelt zich buitengesloten. Alledaagse opvoedingszaken zijn meestal wel op te lossen. Maar als niemand je vertelt hoe, kunnen ze lang aanslepen en groter worden.

Triple P staat voor ‘Positive Parenting Program’. Het Triple P-programma biedt praktische hulp bij dagelijkse opvoedingszaken. Het helpt ouders om de ontwikkeling en gewenst gedrag van hun kind positief te stimuleren. Op deze lezingen over Triple P krijg je informatie, tips en kan je vragen stellen. Deze infoavonden zijn gericht naar alle (groot)ouders met kinderen tot 12 jaar. Het is mogelijk om één of twee sessies bij te wonen, maar de tweede en derde avond bouwen verder op de eerste.
Sessie 1: De kracht van positief opvoeden – woensdag 9 november
Alle kinderen hebben een veilige en stimulerende omgeving nodig. Door kinderen positief op te voeden, ontwikkelen ze vaardigheden en zelfvertrouwen die ze nodig hebben voor succes op school en in hun relaties met anderen. De vijf basisprincipes van positief ouderschap worden overlopen.
Sessie 2: Opvoeden tot zelfzekere, bekwame kinderen – woensdag 16 november
Elke ouder kiest zelf welke waarden, vaardigheden en gedrag hij wil aanmoedigen bij zijn kinderen. Goed communiceren met anderen, positief denken en zelfstandig worden zijn voorbeelden van vaardigheden die kinderen meer kansen op school en in het leven geven.
Sessie 3: Veerkracht bij kinderen bevorderen – woensdag 23 november
Ouderschap is kinderen helpen met het omgaan met emoties, ook tijdens stressmomenten. Welke vaardigheden versterken de veerkracht van kinderen? Gevoelens herkennen, uitdrukken en aanvaarden, positief in het leven staan, omgaan met stress en zelf leren om problemen op te lossen.
Deze drie infoavonden vinden plaats op woensdag 9, 16 en 23 november in Cultureel Centrum Baarle, Pastoor de Katerstraat 5-7 te Baarle-Hertog/Nassau. De avonden starten telkens om 20 uur en eindigen omstreeks 22 uur. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is vereist, dit kan gewoon door uw naam op te geven en welke dag(en) u komt.
Info en inschrijvingen: Dienst gezin en samenleving mail: samenleving@hoogstraten.be

Laat een bericht achter

Chat openen
Welkom bij Welkom Kind M&W Brabant 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!