Skip to main content

Het is bijna Valentijn. Deze keer valt de dag van de liefde op een woensdag. Een mooie gelegenheid om samen met uw kinderen iets leuks te doen om deze dag te vieren! Welkom Kind geeft u een paar leuke Valentijnsdag activiteiten voor kinderen.

Valentijnsdag activiteiten voor kinderenOp hartjesjacht!
Leuk om met jonge kinderen te doen: organiseer een hartjes-zoektocht! Knip hartjes uit verschillende kleuren papier en plak ze op een heleboel plekken in de woonkamer. Dat ziet er vrolijk uit! Geef uw kind een mandje en vraag ze om alle hartjes te verzamelen. Tips om het leuker of moeilijker te maken:

Vraag uw kind om hartjes van een bepaalde kleur te zoeken
Leert uw kind al tellen? Vraag hem of haar om te tellen hoe veel hartjes hij of zij gevonden heeft
Voor oudere kinderen is het leuk om de hartjes op wat minder zichtbare plekken te plakken en ze echt te laten zoeken.
Voor kinderen die al kunnen lezen is het leuk om lieve berichtjes of grappige rijmpjes op sommige hartjes te schrijven
Voor oudere kinderen is het leuk om er een raadsel van te maken. Schrijf bijvoorbeeld op alle hartjes een letter en laat hen daar een zin van maken. Of schrijf er woorden op die bij elkaar horen, bijvoorbeeld ‘Valentijnsdag’ en ‘liefde’ en laat ze alle combinaties bij elkaar zoeken. Ook leuk: schrijf kleine opdrachtjes op verschillende hartjes, bijvoorbeeld ‘zing een liedje’.
Er hoeft niet per se een beloning te zijn als alle hartjes zijn gevonden. Het hartjes verzamelen is al erg leuk om te doen! Als u het leuk vindt, kunt u een klein cadeautje geven. Of samen van alle hartjes een mooie slinger knutselen.

Valentijnsdag activiteiten voor kinderenHinkelbaan met hartjes
Leuk Valentijns-spelletje voor jonge kinderen. Hinkelen is een leuke manier om cijfers te leren. Maak een Valentijn-variant van gekleurde vellen en stift: teken hartjes met een cijfer erin op elk gekleurd vel en leg een hinkelpad uit. Als uw kind het leuk vindt om te knutselen, is het ook leuk om de vellen samen te maken en te versieren. Het kan handig zijn om het hinkelpad vast te plakken zodat uw kind niet uitglijdt.

Valentijnsdag activiteiten voor kinderenEen hart vol complimenten
Leuk om als gezin met elkaar te doen. Pak een stapeltje post-its en stiften. Schrijf om beurten een compliment op voor elkaar. Plak alle complimentjes in een hartjesvorm op een plek waar jullie vaak langs lopen. Zo blijft de liefde van Valentijnsdag nog lang in huis!

Bron van Valentijnsdag activiteiten voor kinderen: cjgcapelleaandenijssel.nl

Laat een bericht achter

Chat openen
Welkom bij Welkom Kind M&W Brabant 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!