Skip to main content

Thuis-Crèche Myriam Jansen (De Tovertuin)

Mijn kind hier inschrijven

Omschrijving

Mijn naam is Myriam Jansen. Samen met Gert-Jan en onze dochter woon ik in de wijk Reeshof in Tilburg. Sinds 2012 ben ik gastouder.

Ik ben een lieve, geduldige gastouder met een uitgebreide pedagogische achtergrond. De afgelopen jaren heb ik veel cursussen en workshops gevolgd. Ik studeer nog steeds zodat ik op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen en inzichten omtrent de ontwikkeling van het jonge kind.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat kinderen ontwikkelen vanuit hun handen (voelen/ontdekken), hun hart (alle emoties) en hun hoofd (de verwerking van alles wat ze ontdekken met hun handen en hart) spelen en ontdekken we de hele dag door. Ik zit dan ook tussen de kinderen en speel met hen mee. Zo kan ik hen optimaal stimuleren in hun ontwikkeling. Door zelf te mogen doen ervaren kinderen successen en willen ze steeds meer zelf proberen. “Zelluf doen” is hier dan ook geen probleem.

Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zich echt thuis voelen bij mij. Een warme start van de opvang is mogelijk. U kan met uw kindje een aantal keren op bezoek komen om samen met mij en de andere kinderen te spelen zodat u en uw kindje aan mij en de opvang kunnen wennen. Zo krijgen zowel u als uw kindje het vertrouwen dat de opvang een leuke plek is. Om dezelfde reden laat ik kinderen ook niet langer dan nodig alleen huilen, zelfs niet in een driftbui.

Mijn visie binnen mijn opvang is gebaseerd op respect voor de autonomie, de emoties en de ontwikkeling van elk kind!

Dit houdt in dat ik er bewust voor kies om verbinding te zoeken bij een boze of verdrietige (huil)bui of ongewenst gedrag. Ik straf of negeer het kind niet, want achter de emotie zit een behoefte. Dit wil niet zeggen dat alles mag of dat het kind dan alles krijgt wat hij wil, maar wel dat er aandacht voor de behoefte van het kind is. Als iets niet kan/mag dan leg ik rustig uit waarom iets niet kan/mag i.p.v. een keiharde nee.

Om de kinderen optimaal te stimuleren in hun ontwikkeling heb ik net wat ander speelgoed. Ik heb heel veel open ended en loose parts speelgoed. Speelgoed waar heel erg veel mee mag en lekker niks moet. Dit speelgoed laat kinderen toe om volledig vanuit hun fantasie hun eigen wereld op te bouwen. Regelmatig gaan we ook sensorisch spelen en zet ik een bak speelrijst, de lichttafel of een ontdekbak weg. Of we gaan lekker kliederen met verf en zand, of met schuim o.i.d.

Daarnaast zingen we veel liedjes, lees ik elke dag een boekje voor, gaan we vaak naar buiten en is er aandacht voor de verjaardagen en de voor de kinderen belangrijke feestdagen zoals o.a. Sinterklaas.

We knutselen regelmatig maar altijd vanuit het “handen, hart, hoofd-principe”. Het plezier van het ontdekken van het materiaal (v.b. verf) is belangrijker dan het eindresultaat. Het kind bepaalt dus zelf hoe zijn knutselwerkje eruit komt te zien.

Bent u ervan overtuigd dat ik voor uw kindje een fijne gastouder ben? Dan bent u altijd welkom voor een vrijbijvend gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee.

Lees meer

Myriam Jansen (De Tovertuin)

Neem een kijkje bij Thuis-Crèche Myriam Jansen (De Tovertuin)

Voordelen van Welkom Kind

Onze gastouders, flexibel en afgestemd op elk gezin, bieden zorg in een warm thuis. Met individuele aandacht in een veilige, gecontroleerde omgeving door Welkom Kind, bevorderen we de ontwikkeling en welzijn van het kind. Onze opgeleide gastouders garanderen een educatieve, speelse ervaring die creativiteit en sociale interactie stimuleert. Welkom Kind staat voor een veilige, stimulerende opvang waar uw kind kan groeien.

Lees meer over ons

Flexibel en relaxed

Net zoals thuis

Individuele aandacht

Verbondenheid

Zeer professioneel

Topprioriteit

Spelenderwijs leren

Creativiteit stimuleren

Sociale avonturen

Verbondenheid Individuele aandacht Flexibel en Relaxed

Verbondenheid Individuele aandacht Flexibel en Relaxed

Verbondenheid Individuele aandacht Flexibel en Relaxed

Verbondenheid Individuele aandacht Flexibel en Relaxed

Verbondenheid Individuele aandacht Flexibel en Relaxed

Net zoals thuis Zeer professioneel Spelenderwijs leren

Net zoals thuis Zeer professioneel Spelenderwijs leren

Net zoals thuis Zeer professioneel Spelenderwijs leren

Net zoals thuis Zeer professioneel Spelenderwijs leren

Net zoals thuis Zeer professioneel Spelenderwijs leren

Schrijf mijn kind in bij Myriam Jansen (De Tovertuin)

Myriam Jansen (De Tovertuin)

Gastouder actief via Welkom Kind M&W Brabant, neem contact op met Welkom Kind M&W Brabant voor al je vragen of voor een inschrijving.

Chat openen
Welkom bij Welkom Kind M&W Brabant 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!