Skip to main content

In Zuid-Limburg is er een nieuw tijdschrift gelanceerd dat gaat over gezonde kinderopvang: ‘Spring Mee!’ Dit tijdschrift staat vol met tips en ideeën over gezond eten en drinken. Het is gemaakt door en voor mensen die in de kinderopvang werken. Ook voor gastouders in Brabant is dit blad een waardevolle bron van ideeën en inspiratie.

Veel gastouders van Welkom Kind zijn al bezig met gezonde kinderopvang. Ze spelen een belangrijke rol in het gezond laten opgroeien van kinderen. Door hun directe invloed op het welzijn van kinderen en hun bijdrage aan de gezonde bewustwording van ouders, leggen zij een belangrijke basis voor de rest van het leven van de kinderen.

Bij Welkom Kind willen we dat kinderen opgroeien in een veilige en leuke omgeving. Onze gastouders zorgen goed voor de kinderen en letten speciaal op gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Dit helpt kinderen om gezonde gewoontes te ontwikkelen die ze hun hele leven zullen hebben.

Ontdek ‘Spring Mee!’

Wil je meer weten over hoe je gezonde kinderopvang kunt bevorderen? ‘Spring Mee!’ is nu online beschikbaar om door te lezen. Het tijdschrift staat vol met artikelen, columns en praktische tips over voeding, gebaseerd op de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Gezonde kinderopvang betekent meer dan alleen gezonde maaltijden geven. Het betekent ook dat kinderen de kans krijgen om zich fysiek, emotioneel en sociaal te ontwikkelen. Door kinderen te leren over gezonde keuzes en hen te laten zien hoe leuk en lekker gezond eten kan zijn, helpen we hen een goede start te maken voor de toekomst.

De Rol van Gastouders in Gezonde Kinderopvang

Gastouders hebben een belangrijke rol bij het aanleren van gezonde gewoontes aan kinderen. Door zelf een goed voorbeeld te geven en kinderen te betrekken bij het kiezen en bereiden van gezonde maaltijden, kunnen gastouders een blijvende impact maken. Het tijdschrift ‘Spring Mee!’ biedt praktische adviezen en creatieve ideeën om dit te doen.

Chat openen
Welkom bij Welkom Kind M&W Brabant 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!