Skip to main content

Gezonde kinderopvang

Gastouders hebben kinderen onder hun hoede, met de verantwoordelijkheid om deze kinderen een gezonde en veilige opvang te bieden. In de scholing ‘Een Gezonde Start’ leren de cursisten hoe ze het gezonde kinderopvang beleid direct in de praktijk brengen én inzetten voor een gezonde leefstijl zodat kinderen een gezonde start kunnen maken. Dat vraagt om kennis over gezonde leefstijl om de juiste keuzes voor kinderen te kunnen maken. Maar ook om de juiste opvoedvaardigheden om die keuzes in te bouwen in de routine van de dag. Dit wordt op een luchtige en positieve manier gebracht en met aandacht voor de diversiteit van ouders en kinderen. Want alleen dat werkt!

De basismodule omvat drie bijeenkomsten:
Bijeenkomst 1 over een gezonde leefstijl (ook van de cursisten zelf).
Bijeenkomst 2 over de interactie met kinderen rondom een gezonde leefstijl.
Bijeenkomst 3 over de interactie met ouders rondom een gezonde leefstijl van hun kind(eren).

Cursisten doen actief kennis op, oefenen vaardigheden en interactie. Een mooie vorm van leren, met direct resultaat. Uit het enthousiasme bij de pre-tests van de scholing blijkt dat de scholing de cursisten zelf veel plezier oplevert.

Tijdens deze cursus leer je volgens principe “Blended Learning”. We maken  veelal gebruik van een combinatie tussen klassikale bijeenkomsten, e-learning en audiovisuele materialen. Hierdoor is het voor jou als cursist eenvoudiger om je interesse en focus vast te houden én neem je de leerstof beter op.

Trainer: Agnieszka Peeters

Kosten: deze cursus (als verplichte onderdeel van Gezonde Kinderopvang Beleid) wordt door Welkom Kind volledig vergoed.

Is deze training iets voor jou(w kind)?

U kunt zich hier aanmelden voor een cursus of een training. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Lees voor het aanmelden de volgende voorwaarden goed door.

  • Thuis-Crèche van Welkom Kind krijgt de cursus/training volledig vergoed, mits de cursus/training binnen 1 maand positief wordt afgerond. Door het starten van de cursus ga je de verplichting aan dat je de cursus binnen 1 maand na het ontvangen van de inlogcodes haalt. Bij het niet halen van de cursus binnen de gegeven tijd komen de kosten voor jouw rekening.
  • Reguliere gastouder bij Welkom Kind krijgt 10% korting op de cursus/training voor elk bemiddeld kind via Welkom Kind. Door het starten van de cursus ga je de verplichting aan dat je de cursus binnen 1 maand na het ontvangen van de inlogcodes haalt. Bij het niet halen van de cursus binnen de gegeven tijd komen de kosten voor jouw rekening.
  • Klant van Welkom Kind krijgt de cursus/training volledig vergoed. Als klant van Welkom Kind kun jij je jaarlijks voor 1 cursus/training aanmelden.

Team Welkom Kind

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Chat openen
Welkom bij Welkom Kind M&W Brabant 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!