Eten in de opvang hoort erbij. Van het fruithapje naar de lunch en zelfs de warme maaltijd wordt steeds populairder in de kinderopvang. Steeds meer kinderopvanglocaties worden Gezonde Kinderopvang. Zij leren onder andere over voeding en bewegen en een gezonde leefstijl voor in hun organisatie en de voorlichting naar ouders en kinderen.
Bij het dagelijks, en op beroepsmatige basis, bereiden van voedsel hoort ook het zorgdragen voor de voedselveiligheid. Van het eerste inkopen en bewaren van voedsel tot het hygiënisch bereiden van voedsel. Als professional en ouder bereid je dagelijkse voeding voor jezelf en voor de kinderen en is het geen overbodige luxe om je eens te verdiepen in het thema Voedselveiligheid.
Specials zorgen voor nieuwe kennis en handige tips die je direct in de praktijk kunt toepassen en/of haalt oude kennis weer naar boven. Heb je de theorie doorlopen en de vragen allemaal juist? Dan ontvang je een Bewijs van deelname aan het eind van deze Special.
Deze Special is zowel geschikt voor ouders als professionals die werken met kinderen.