Skip to main content

Over onze training Vroegsignalering

Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een goede start. De gezondheid van een kind voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller te zijn van problemen – zowel fysiek als mentaal – op latere leeftijd.

Vroegsignalering komt gelukkig steeds meer in de aandacht. Verschillende projecten zijn inmiddels tot stand gekomen om aandacht te krijgen voor de eerste 1000 dagen in het leven van een kind. Die eerste 1000 dagen die zo bepalend zijn vanaf de conceptie tot ongeveer het tweede jaar van een kind.
Bij vroegsignalering hebben we aandacht voor het verloop van de zwangerschap, de geboorte en de periode daarna. Er wordt verder gekeken dan alleen het kind zelf. We kijken naar de ouder-kind-relatie, risicofactoren als stress en trauma, maar ook kijken we naar hechting en het ouderschap.

Leerdoelen

Na het doorlopen van deze module ben je bekend met:

  • Wat vroegsignalering is en waarom het zo belangrijk is
  • Wat de risicofactoren zijn die het risico op ontwikkelingsproblemen vergroten.
  • Hoe je signalen kunt herkennen.
  • Hoe je het beste in gesprek kunt gaan met ouders.
  • Hoe je de weg kunt vinden naar professionals voor advies en doorverwijzing.

Voor meer info klik hier

Is deze training iets voor jou(w kind)?

U kunt zich hier aanmelden voor een cursus of een training. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Lees voor het aanmelden de volgende voorwaarden goed door.

  • Thuis-Crèche van Welkom Kind krijgt de cursus/training volledig vergoed, mits de cursus/training binnen 1 maand positief wordt afgerond. Door het starten van de cursus ga je de verplichting aan dat je de cursus binnen 1 maand na het ontvangen van de inlogcodes haalt. Bij het niet halen van de cursus binnen de gegeven tijd komen de kosten voor jouw rekening.
  • Reguliere gastouder bij Welkom Kind krijgt 10% korting op de cursus/training voor elk bemiddeld kind via Welkom Kind. Door het starten van de cursus ga je de verplichting aan dat je de cursus binnen 1 maand na het ontvangen van de inlogcodes haalt. Bij het niet halen van de cursus binnen de gegeven tijd komen de kosten voor jouw rekening.
  • Klant van Welkom Kind krijgt de cursus/training volledig vergoed. Als klant van Welkom Kind kun jij je jaarlijks voor 1 cursus/training aanmelden.

Team Welkom Kind

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Chat openen
Welkom bij Welkom Kind M&W Brabant 👋 Wij staan klaar voor al je vragen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!